Matematik

Vektor

10. september 2012 af mimok (Slettet)

Linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0. Angiv et punkt på linjen m og koordinaterne til en normalvektor. Tegn på grundlag heraf linjen. (denne har jeg løst, se vedlagt fil) n=(3 , -2)

Angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet (4,2), og som er vinkelret på m. hvordan løser jeg denne opgave? Jeg har tegnet punktet (4,2)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien "n" skal være vinkelret på linien "m" og kan derfor have vektoren n's tværvektor n^ som normalvektor.


Svar #2
10. september 2012 af mimok (Slettet)

Dvs. hvis n er vinkelret på m, så skal den se sådan ud. (se vedlagt fil)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #3
10. september 2012 af mimok (Slettet)

Er det rigtigt eller forkert? Lidt hjælp please? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #5
10. september 2012 af mimok (Slettet)

Er det ligningen for den røde linje jeg skal finde? (Se vedlagt fil)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, man skal finde ligningen for linien "n", der jo står vinkelret på linien "m", og som går gennem punktet (4,2) .


Svar #7
10. september 2012 af mimok (Slettet)

Okay, mange tak.

Det prøver jeg lige og kigge på, så skriver jeg igen, hvis jeg evt. for problemer.


Svar #8
10. september 2012 af mimok (Slettet)

mht. det du skrev i #1 Linien "n" skal (...) have vektoren n's tværvektor n^ som normalvektor. er n^=(2,3) ?

og den går gennem punktet (4,2)

er ligningen så:

2(x-4)+3(x-2)=0


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.