Matematik

Tal og mængdeberegning

11. september 2012 af zeppaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mængder på listeform

Lad A og B være endelige mængder, givet pa listeformerne:

A = ( n ∈ N(naturlig tal) | n = m2 hvor m ∈ (1,2,3,4,5))

B = ( n ∈ N(naturlig tal) | n = 2m - 1 hvor m ∈ (1,2,3,4,5))

Hvilke elementer indgar i mængderne  A ∩ B og A ∪ B ?

 

Jeg er med på, at n er i mængden N.

A    n = m2

B    n = 2m - 1

m kan være 1-5

Er det rigtigt forstået? Hvordan kommer jeg videre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opskriv mængderne A og B på listeform; der er jo kun 5 elementer i hver mængde. Så er det let at bestemme A ∩ B og A ∪ B .


Svar #2
11. september 2012 af zeppaz (Slettet)

(tak for the hurtige svar)

 

så A = (1,4,9,16, 25)

B = (1,3,5,7,9)

 

Hvad er forskellen på A ∩ B og A ∪ B .

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

A ∩ B betyder fællesmængden af A og B.

A ∪ B betyder foreningsmængden af A og B.

Repeter afsnittet om mængdelære.

Man skriver mængder på listeform således:

A = {1,4,9,16,25}


Skriv et svar til: Tal og mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.