Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af leverandør

11. september 2012 af FisseMikepåHormoner (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står overfor en opgave, hvor man skal finde ud af hvilken en af to leverandører, der bedst kan betale sig.

 

Den ene tilbyder en kostpris på 2000 kr. ordeomkostninger på 1600 kr, mens virksomheden producerer 25000 om året med en lagerrente på 16 %. Desuden er leveringstiden på 18 dage.

Dermed:

Produktion: 25000 stk
Kostpris: 2000 kr.
Ordreomk: 1600 kr.
Lagerrente: 16 %

Har fået den optimale indkøbsstørrelse til 500

Lageromk: 80000
Ordreomk: 80000

Bestillingspunkt: 1250

Nu står jeg over for at skulle vælge mellem denne leverandør, som man kører med nu eller den alternative leverandør:

Han tilbyder den samme vare i samme kvalitet som den nuværende leverandør. Prisen er 1850 pr. stk, men da han importerer motorne fra Japan, er mindste indkøb på 25000 stk. pr. gang. Hjemtagelsesomkostningerne er på 10.000 kr.

 

Hvordan beregner jeg dette?
Der er ingen grund til at udregne optimal indkøbsstørrelse, da man mindst skal indkøbe 25000 stk, som også er det årlige forbrug.

Hvis jeg skal udregne lageromkostningerne får jeg:

(25000*1850*0,16)/(2)=3.700.000
(25000*10000)/(25000)=10.000
I alt= 3.710.000

Er det rigtigt? Hvis nej, hvad skal jeg gøre for at ændre resultatet til det rigtige?

Har iøvrigt vedhæftet filen med opgaven.

På forhånd tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Beregning af leverandør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.