Matematik

Gang ud og reducer?

11. september 2012 af ChadWarden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med en blækregning, og ville lige høre om der er nogle kloge mennesker der vil forklare hvordan man løser følgende (gang ud og reducer):

2x - 4y - 2y(3 - x) + 2xy + 2y + 6x

Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2012 af dalsgaard (Slettet)

Først ganger vi ud. Som du ved, skal man udregne hvad der står i parentesen først, men det er ikke muligt i denne opgave. Derfor skal vi bruge regnereglen der siger, at -a(b-c)=-ab+ac

Så vi ganger -2y med 3, og derefter -2y med -x for at få parentesen 'ganget ud'. Prøv det først. :)

 

-2y(3 - x) = ?


Svar #2
12. september 2012 af ChadWarden (Slettet)

-6y+2xy

2x - 4y -6y + 2xy + 2xy + 2y + 6x

= 8x - 8y + 4xy ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af dalsgaard (Slettet)

Præcis!


Svar #4
12. september 2012 af ChadWarden (Slettet)

Tak for hjælpen, og hav en god aften :P


Skriv et svar til: Gang ud og reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.