Kemi

Aktuel koncentration

12. september 2012 af pukk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således: Beregn den aktuelle koncentration af kobber(II)ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2

 

Jeg ved at c(Cu(NO3)2) = 0,12 M

Jeg ved godt hvad den akutelle koncetration er, men jeg kan ikke lave reaktionsskemaet for opløsningen af ionforbindelsen. Hvordan ved jeg om det er + eller - ioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

 

                                                      Cu(NO3)2 (s)   --->   Cu2+ (aq)   +  2 NO3- (aq)


Svar #2
12. september 2012 af pukk (Slettet)

Vil det så sige, at når c(Cu(NO3)2) = 0,12 M, er [Cu^2+] = 0,12 M?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

     

                           Ja     da Cu(NO3)2 er let opløseligt


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.