Matematik

Differentiering af 2*cos(2x)

12. september 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har prøvet at differentiere f(x)=2*cos(2x), men kan ikke få det til at passe overens med det der står i facitlisten -4*sin(2x)

Har gjort følgende, men hvad gør jeg forkert?

Vi bestemmer indre og ydre funktion

Indre: g(x)=2x og g'(x)=2
Ydre: h(x)=cos(x)og  h'(x)=-sin(x)
h'(g(x))*g'(x) giver os differentialkvotienten
f'(x)=-sin(2x)*2


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den ydre funktion er h(x) = 2·cos(x) , med h'(x) = -2·sin(x) .


Svar #2
12. september 2012 af HenrikN (Slettet)

Glemte helt det 2-tal! Mange tak Andersen!


Skriv et svar til: Differentiering af 2*cos(2x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.