Matematik

Bestem least common multiple og begrund

12. september 2012 af seeeeb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået til opgave at besteme LCM af 2 tal samt at begrunde svaret. LCM udregnes jo nemt med følgende formel.

 

gcd(a,b)*lcm(a,b)=a*b

 

Men hvordan begrunder jeg mit svar?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan begrunde svaret ved at se på faktoriseringerne. Hvis

a = p · q ,   og   b = q · r ,

hvor p og r ikke har nogen fælles faktorer, er

lcm(a,b) = p·q·r   og   gcd(a,b) = q ,

hvormed

lcm(a,b) · gcd(a,b) = p·q·r · q = a · b


Svar #2
13. september 2012 af seeeeb (Slettet)

Mange tak det gav god forklaring

 

 


Skriv et svar til: Bestem least common multiple og begrund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.