Matematik

Isoler x i en potensfunktion

13. september 2012 af Hoegge (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder således: 

Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100 g?

Der gælder at:

W=vægt (målt i gram)

L=længden (målt i cm)

Jeg har en forskift der lyder således: W(L)=0.007378*L3.3743 dvs. en potensfunktion

Jeg skal have isoleret L, da jeg skal finde ud af hvad aborrens længde er, dvs.:

100=0.007378*L3.3743

Er der nogle der kan hjælpe med at komme videre her? er ret sikker på at man skal bruge logaritmeregnereglerne?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2012 af mathon

 

                          ...så brug dem


Svar #2
13. september 2012 af Hoegge (Slettet)

Jeg kan ikke huske hvordan man bruger dem, så det ville være rart med noget hjælp? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af mathon

 

                              100 = 0.007378·L3,3743

                              (100 / 0.007378) = L3,3743


                              L = (100 / 0.007378)1/3,3743

 


Skriv et svar til: Isoler x i en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.