Fransk

Fransk begynder A - god eller dårlig idé?

13. september 2012 af IsabellaFF - Niveau: A-niveau

Jeg skal snart til at vælge gymnasie, studieretning og så videre, og går ud fra at jeg i ansøgningen også skal vælge 2. fremmedsprog. Har haft tysk i 3 år, og må indrømme at jeg ikke har lyst til at lære mere om sproget og landet når jeg går ud af 9. klasse, da jeg ligesom synes at jeg har fået nok. :)

Jeg regner med at begynde på et aftenskolehold i fransk her inden for kort tid, så jeg ca. får et halvt år, og så skal jeg til USA, hvor jeg regner med også at vælge fransk som et af fagene. :) Hvis I undrer jer over at jeg allerede nu søger ind på gymnasiet når jeg skal til USA i et år, er det fordi at man søger nu, og så søger man om orlov, så man først starter et år efter man ellers har søgt ind. :)

Når jeg så starter på gymnasiet vil jeg have ca. 1-1½ års franskundervisning bag mig, og kan derfor ikke vælge Fransk fortsætter, da dem der går der vil have 3-4 år - vil I der har fransk mene, at det så vil være en god idé at vælge fransk begynder i stedet for tysk så? :) Selvom det måske er kedeligt at skulle "lære" tallene, farverne og alt det helt basale igen, tænker jeg at det måske også vil give mig en god fordel at jeg har nogle sprogkundskaber i forvejen? Hvad synes I? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2012 af Kulka (Slettet)

Det kan da godt være, at du kan kommunikere på fransk, når du skal have faget på gymnasiet, men det er ikke ensbetydende med, at du har alle de faglige kundskaber. Sprogfag på gymnasiet handler primært om at analysere, fortolke og sætte en tekst i perspektiv. Da du allerede påpeger, at tysk ikke er noget for dig, vil jeg mene, at du ligesom har valgt dit 2.fremmedsprog: Fransk. 

Man kommer trods alt længst, hvis man har interessen med sig. 


Svar #2
13. september 2012 af IsabellaFF

Men omvendt er det jo også umuligt at analysere, fortolke og perspektivere hvis man er hamrende dårlig til sproget, så vil mene at man altid har en stor fordel i at mestre sproget. :) Går ikke ud fra at man får smidt en novelle i hovedet i første fransktime, som man skal gå i gang med at analysere - det første år er vel mest basal kommunikation, tal, farver, grammatik osv. :) (eller hvad?) Det bliver nok ret kedeligt når man kan det i forvejen, men omvendt er det også fedt at kunne følge med fra starten - det ved jeg er noget af det der ville give mig en positiv start på faget.

Er bare bange for at komme til at fortryde at jeg har valgt det, ligesom jeg nu fortryder at jeg har valgt tysk - ingen fortalte mig at tysk historie, geografi og kultur var så kedeligt. :-D


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2012 af Kulka (Slettet)

Det kan vel diskuteres. Det ændrer dog ikke på, at den som har styr på sine værktøjer (analysen, fortolkningen og perspektiveringen) med nogle få mangler i sit sprog får højere karakterer en den, som går ind og taler flydende fransk, men ikke har forstand på den humanistiske terminologi svarende til et gymnasielt niveau. 

Det er klart, at man begynder stille og roligt, men niveauet hæves jo pr. år. Naturligvis bliver det kedeligt, hvis man ikke bliver udfordret - omvendt tror jeg, at det også giver et selvværds"boost", som gør, man stadig vil følge med - hvilket du også selv er inde på.

Du kommer højest sandsynlig ind i en fransk-sproglig klasse, hvis du vælger fransk på højniveau. Jeg er ikke helt sikker på, om fransk er en del af grundforløbet på diverse gymnasier. Det var det f.eks. på mit gymnasium. Så har man jo haft faget i et halvt år, og hvis man finder ud af, det ikke er en, skifter man vel bare klasse. 

 

 


Svar #4
13. september 2012 af IsabellaFF

Selvfølgelig - men i starten vil det vel aldrig handle om det, men mere om hvem der kan flest farver ;) hæhæ

En fransksproglig klasse? Altså, en klasse der har det som studieretningsfag? :) Jeg skal på en naturvidenskabelig studieretning, så det bliver som "valgfag" i mit tilfælde i hvert fald :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2012 af krissP (Slettet)

Syntes det lyder godt. Fransk... kan du bruge i flere lande en frankrig....

nogle stæder i Canada, afrika, omkring jamaïca, Gouadeloupe( som er en fransk ø  der er tæt på jamaïca.) osv...

 

Fordelen er at Franskere kan ikke tale engelsk. Dem der kan er hældige, men det lyder jo som en tysker blandet med en spanier og en russer der er fuld og snakker engelsk. Og de kan ikke rigtig få deres sætninger til at give mening lidt ligesom når man er barn og lærer at snakke med mor og far. Der kommer også nogle gange lyde og ord som de selv finder på. Det lyder faktisk meget sjovt. Har boet i franrig i 17 år og har jo haft alle mine skole venner der og det var sjovt når vi skulle have engelsk time. Jeg var en af eneste der kunne finde ud af det ( Jeg snakker flydende engelsk ) Tak For Danmark !! Fordi i sender film med original lyd og undertækster. Det hjælper meget. Franskere er som tyskere. Alt for selv glade over deres land så det der kommer udefra er de ligeglade med. Derfor er alle film oversat til deres eget sprog. Derfor lærer de ikke en skid inde for engelsk.

 

Hæld og lykke med USA og Fransk


Skriv et svar til: Fransk begynder A - god eller dårlig idé?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.