Matematik

Arealet af M

14. september 2012 af JensKN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil forklare, hvordan jeg løser denne opgave?

En funktion f er givet ved f(x)=−6x2 +6x.
Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde M , der har et areal.
Bestem arealet af M


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af SuneChr

Integrér f med grænserne for parablens to nulpunkter   x = 0  og x = 1


Svar #2
14. september 2012 af JensKN (Slettet)

Har jeg integreret rigtigt nu?

-2x^3+3x^2+c

og arealet er = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2012 af nielsenHTX

#2 altså jo, men hvis det skal aflevering skal det skrives noget pænere op !


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2012 af SuneChr

# 2  er helt korrekt. Du kan jo sætte 6 udenfor integraltegnet.

Arealet af           M = { (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 1  ∧  0 ≤ y ≤ 6·(x - x2) }   er 1.

A(M) = 1


Svar #5
14. september 2012 af JensKN (Slettet)

#4

Opgaven skal løses uden lommeregner, så jeg har indsatte bare 1 i stedet for x og fik arealet 1, som vist også passer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2012 af SuneChr

# 5 

{ (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 1  ∧  0 ≤ y ≤ 6·(x - x2) }  er ikke et indtastningsinput til en lommeregner. Det er en elementær og entydig måde at angive punktmængden, M, på.  1 og 0  indsat i stamfunktionen er korrekt.


Skriv et svar til: Arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.