Matematik

Bestem længden af stangen.

15. september 2012 af pink1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens jeg skal bestemme længden af en stang, men ved ikke lige helt hvad jeg skal gøre???

Er der nogen det kan hjælpe mig :)

Savbukkens andet ben er en del af planen β, med ligningen:

36y-5088+5z=0

Af hensyn til stabiliteten monteres to stænger. Den ene stang går fra punkt G og står vinkelret på planen β.

Stangen følger linjen med parameterfremstillingen:

  x          30

  y   =     2,75 +900t      , t?

  z          15+125t

 

G's koordinater er: (30; 2,75; 15)

 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Da jeg ikke kan se figuren, går jeg stærkt ud fra at du gør sådan her:

find skæringspunktet mellem stang og plan ved at sæt parametrene for hhv. x,y og z ind i planens ligning.

Løs ligningen mht. t.

find skæringspunkts koordinater ved at sætte den fundne korrekte værdi af t ind i parameterne for hhv. x,y og z.

Find så afstanden fra G til skæring.


Svar #2
15. september 2012 af pink1 (Slettet)

Altså jeg skal bruge denne her formel: ax+by+cz+d=0 ?

Men hvilke værdier skal jeg bruge i d'eren? 

tak fo dit indlæg :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis din ligning hedder 36y-5088+5z=0,   så er a=0 og d= -5088.

Men  hvorfor ikke bare bruge den opgivne plans ligning 36y-5088+5z=0 ? I skæringspunktet kan denne ligning jo også bruges for stangens koordinater. Men også kun i skæringspunktet, hvor planens og stangens koordinater er sammenfaldende.


Svar #4
15. september 2012 af pink1 (Slettet)

Så hvis jeg propper mine værdier ind i formlen bliver det så:

 

0+36+5+(-5088)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Nej.

y= 2,75 +900t

z= 15 + 125t       ...  put disse ind i ligningen 36y-5088+5z=0 ... husk parenteser om de 2 udtryk...


Svar #6
15. september 2012 af pink1 (Slettet)

Okay helt sikkert, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem længden af stangen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.