Matematik

geometri

15. september 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan ikke rigtig komme videre med hvordan jeg skal finde højden i denne opg

En trekant ABC er indskrevet i et kvadrat med sidelængden 1, som vist på figuren.

a) Opstil en forskrift for arealet af trekanten som funktion af x.
Man kan konstatere på figuren at trekanten er ligebenet. Altså AC = BC. Jeg bruger pythagoras til at finde grundlinjen:
 a^ 2 + b^2  = c^2
g= x^2+x^2= 2 x^2

Højden ??

b) Bestem den værdi af x, der giver trekanten det største areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

Find længden d af diagonalen diagonalen i kvadratet. Find højden h1 i den lille trekant udtryk ved x.  øjden i den store trkant er så d-h1


Svar #2
15. september 2012 af esplat (Slettet)

hvordan finder jeg højden h1 når jeg kun kender en vinkel og siderne er betegnet som x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af peter lind

Du skal også kunfinde  højden udtrykt ved x eller med andre ord du skal lade som om du kende x og bruge den som en kendt side


Svar #4
15. september 2012 af esplat (Slettet)

kan jeg så sige:

h1=x2+(1/2g)2=x6


Svar #5
15. september 2012 af esplat (Slettet)

Nu har jeg fundet arealet hvordan finder man x, når den skal være størst??


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.