Matematik

Har jeg løst denne reduktion stykke?

15. september 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducer følgende udtryk

a(a^2-b)-a^2 (b+a)

a^2-ab-ab^2-a^2
ab-ab^2

 

?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er helt forkert. Du forstår ikke, at a·a2 = a3 , og du laver fortegn om tilfældige steder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af balacau (Slettet)

a(a^2-b)-a^2 (b+a)

 

a^3-ab-a^2b-a^3

 

a^2b-ab

 


Svar #3
16. september 2012 af Wihi (Slettet)

Ok.. TAK for hjælpen ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit resultat er ikke helt korrekt. Man har

a·(a2 - b) - a2·(b + a) = a3 -ab -a2b -a3 = -ab -a2b = -ab·(1 + b)


Skriv et svar til: Har jeg løst denne reduktion stykke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.