Matematik

Projektion af en vektor på en vektor

16. september 2012 af laura122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan få til at passe..

Jeg skal finde projektionen af vektor b på vektor a, og omvendt.

a=(2,1)

b=(-5,-9)

Jeg har så udregnet projektionen af b på a, som jeg får til (-3.6,-1.8) hvilket jeg ikke kan få til at give mening.

Håber i kan hjælpe mig. På forhånd tak.

MVH Laura.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af SuneChr

ab  =  ± |ab|·|b|     hvor   ab er projektionen af ab


Svar #2
16. september 2012 af laura122 (Slettet)

Jeg har selv brugt denne samme formel som denne på videoen:  http://www.youtube.com/watch?v=_-vmmXxb3MI

Så jeg burde jo få samme resultat?


Skriv et svar til: Projektion af en vektor på en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.