Matematik

renteformel brug for hjælp tak!!

17. september 2012 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder med denne opgave :

 

Der er et lån til P kroner med en årlig rente r. efter 1 år skyldes der P(1+r). hvis der tilskrives rente to gange om året skyldes der det første år P(1+r/2) 

 

a) hvor meget skyldes der første år på laenet?  angive med ord hvor meget der skyldes efter 1 år hvis bankn tilskriver rente n gange om året.

kan det pass at det giver P(1+r/2)^2 ? eller giver det P(1+r/n)^2

b) jeg skal plotte hvor meget der skyldes efter 1 år på lånet på maple som funktion af antallet af tilskrivninger n. P=100 og r=0.1 . 

f(n)=100(1+0.1/n)^n???

 

 

 

PLz hjælp skal bruges i dag hurtigst muligt !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af nielsenHTX

a) P(1+r/n) der er kun tale om et år.

b) f(n)=100(1+0.1/n)   for n≥1

 


Svar #2
17. september 2012 af Walsh (Slettet)

hvorfor skal den ikke opløftes i n'te rod?


Svar #3
17. september 2012 af Walsh (Slettet)

burde den ikke hedde P(1+r/n)^n. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af nielsenHTX

#3 problemet er bare opgaven ikke slev gør det "hvis der tilskrives rente to gange om året skyldes der det første år P(1+r/2)" der ville jeg mene det skulle have være P(1+r/2)2


Svar #5
17. september 2012 af Walsh (Slettet)

skal der ikke være (r/4)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2012 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af SuneChr

(1 + r) er renteformlen, uanset hvor mange gange renten tilskrives over en vis periode.

r  =  rentefoden pr. rentetilskrivning        n = antal rentetilskrivninger, hver med rentefoden r.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2012 af nielsenHTX

#5 jeg vil mene at hvis der tilskrives renter en gang om året vil der stå

p(1+r)

hvis der tilskrives 2 gange vil der stå

p(1+r/2)(1+r/2)=p(1+r/2)2

hvis der tilskrives 3 gange vil der stå

p(1+r/3)(1+r/3)(1+r/3)=p(1+r/3)3

osv.  hvis der tilskrives n gange om året vil der stå

f(n)=p(1+r/n)n    men umiddelbart er det ikke hvad opgaven ligger op til hvis jeg forstår

"Der er et lån til P kroner med en årlig rente r. efter 1 år skyldes der P(1+r). hvis der tilskrives rente to gange om året skyldes der det første år P(1+r/2) " rigtigt.

prøv at spørge din vejleder  eller håb en anden kommer forbi tråden, som kan svare dig 100%.

 


Svar #9
17. september 2012 af Walsh (Slettet)

ja okay jeg afventer så


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2012 af SuneChr

Man bør være opmærksom på den praksis, den enkelte bank lægger for dagen med hensyn til rentetilskrivninger.

En halvårlig rentefod er ikke nødvendigvis det halve af den årlige rentefod, men kan også beregnes af

(1 + r)=  (1 + R)1       hvor  r er halvårlig rentefod tilskrevet to gange og R helårlig rentefod tilskrevet én gang.

Her er  2r ≠ R .


Skriv et svar til: renteformel brug for hjælp tak!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.