Matematik

Vektor - Bevis

17. september 2012 af Blabs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle i kloge mennesker derude.

 

Jeg har en opgave om vektorer som hedder:

 

a) Givet to vektorer a? = (a_1 , a_2) og b? = (b_1 , b-2)     ((( a_1 , a_2 står under hinanden, det samme med b)))

Endvidere er s og t vilkårlige tal forskellig fra 0

Bevis følgende:

a?⊥ b? <=> s · a? ⊥ t · b?

Jeg er kommet frem tilfølgende, men det har intet med 's' og 't' at gøre.

Hvis a ?⊥b ?, så er, a ?·b ?=a_1·b_1+a_2·b=0

b) Hvorfor er kravet om, at de to tal 's' og 't' er forskellig fra 0.

Der ved jeg at a?  og b? er egentlige vektorer og derfor har de en længde forskellig fra 0, men hvorfor søren må 's' og 't' ikke være det??

På forhånd mange tak for hjælpen. :)

 

Mvh.


Svar #1
17. september 2012 af Blabs (Slettet)

? er pile, som den åbenbart ikke kunne skrive. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er mere bekvemt at benytte fed skrift for vektorer end pile, som mest benyttes i håndskrevet notation.

Hvis s eller t er lig med 0, gælder det for vilkårlige vektorer a og b , at

sa • tb = 0 ,

men man kan så ikke slutte, at ab = 0 .


Svar #3
17. september 2012 af Blabs (Slettet)

Hej Andersen11.

 

Mange tak for svaret, men dit bevis gør mig ikke klogere. Kan godt se at det kan være svært uden at lave opgaven for mig, men kan du fortælle mig hvor jeg kan læse mig til beviset? :)


Skriv et svar til: Vektor - Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.