Matematik

Reducer følgende udtryk

17. september 2012 af Jirejada (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave og evt. forklare fremgangsmåden? (vedhæftet som en fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)


Det drejer sig om



eller skrevet i Portalens format

3√(53) · 4√25 / (5·√5)

Skriv alle faktorerne som potenser af 5 og benyt så potensregnereglerne til at reducere udtrykket.

Svar #2
17. september 2012 af Jirejada (Slettet)

Jeg har aldrig haft om det, så jeg er stadig lidt lost. Er det rigtigt, når jeg har fået det til:

5 · (55)1/4 / 5 · 51/2

Hvad skal jeg gøre efter dette? Hvis det overhovedet er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt i detaljerne.

Det er korrekt, at 3√(53) = 5 , men 4√25 = (52)1/4 = 51/2 = √5 . Reducer nu det hele.

Det kan vist ikke passe, at du aldrig har lært noget om potensregneregler?


Svar #4
17. september 2012 af Jirejada (Slettet)

Men hvad med tallene i nævneren? Undskylder, hvis jeg kommer med lidt dumme spørgsmål, men jeg er ikke en "haj" til matematik. 

Jeg har haft meget lidt om det i folkeskolen, men har dog aldrig lært at gøre det med sådan nogle stykker. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med bemærkningerne i #3 får man

3√(53) · 4√25 / (5·√5) = 5 · √5 / (5 · √5)

Det bør du være i stand til at reducere, uanset om du har glemt dine potensregneregler.


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.