Kemi

HJÆLP KEMI B = ligevægt

17. september 2012 af mumsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har følgende ligevægt, der beskriver dannelsen af methanol:
CO(g) + 2 H2(g)   CH3OH(g)


a) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kc.

- K_c=  ([?CH?_3 OH])/([CO]*?[H?_2 ]^2 )


I en beholder på 2L består en ligevægtsblanding af 0.5 mol CO, 1 mol H2 og 4 mol CH3OH.

b) Vis at ligevægtskonstanten ved denne temperatur er 32 M -2.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

a)

Udtrykket er helt korrekt stillet op. Det er nemlig produkter/reaktanter.

 

b) du indsætter dine værdier, men da resultatet angives i M (mol/liter), skal du dividere alle tal med 2, inden du indsætter i formlen. Det vil give dig 32.


Skriv et svar til: HJÆLP KEMI B = ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.