Matematik

Reducer

17. september 2012 af Neelie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der vil være sød at regne de reduceringer for mig? :)

1). 22x – ((10x + 5y) – (7y – 4y) + (x – 9y))
2). xyz + xyz – x(3 – 8z)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af jnl123

start med at ophæve paranteserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Hvor langt er du selv kommet?


Svar #3
17. september 2012 af Neelie (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af dem, men jeg ville gerne vide svaret på, og mellemregningerne, det forstår jeg bedre :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af mathon

1)
                       ...de inderste parenteser hæves først


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af jnl123

prøv ad, så skal du nok få hjælp

du lærer ikke noget hvis andre laver det for dig


Svar #6
17. september 2012 af Neelie (Slettet)

Kan i ikke udregne dem og skrive mellemregninger? 
Det forstår jeg meget bedre, for så kan jeg sidde og se på dem, iforhold til dem jeg har lovet og så kan jeg finde ud af hvad jeg har gjort galt :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af jnl123

det er jo ikke sikkert du har lavet noget galt. Hvad er du kommet frem til?


Svar #8
17. september 2012 af Neelie (Slettet)

1). x3
den sidste ved jeg ikke med


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2012 af jnl123

1). 22x – ((10x + 5y) – (7y – 4y) + (x – 9y)) = 22x - ( 10x+5y -7y+4y +x-9y ) = 22x -10x-5y+7y-4y-x+9y = ?

2) xyz + xyz – x(3 – 8z) = xyz + xyz - 3x + 8xz


Svar #10
17. september 2012 af Neelie (Slettet)

Hvad er så svaret på de to? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2012 af jnl123

i 1) skal du bare lægge x-led og y-led sammen (og trække fra). altså 22x - 10x = 12x.. osv

 

2):

xyz + xyz - 3x + 8xz = 2xyz - 3x + 8xz = x*(yz - 3 - 8z)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11 mener

x*(2yz - 3 + 8z)

til sidst


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.