Matematik

Reducér udtrykkene

18. september 2012 af s2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) 15x4/4 * 8x5/5

b) a3*b-5*√a3/4√b7*a4*b2

c) (a2b-3ab3)*a3*b4

 

Håber i kan hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) b) benyt potensregneregler til at reducere udtrykkene.

c) Sæt en faktor, der er fælles for de to led i parentesen, udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af mathon

a)
                15x4/4 * 8x5/5
   =    3·5·x4·2-2·23·x5·5-1  =  2-2+3·3·51-1·x4+5   =   21·3·1·x9   =   6x9


Skriv et svar til: Reducér udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.