Matematik

løsning af lineær funktion?

18. september 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1 %?

 

kommet frem til at  

y = ax+b ,  og a = 44, b = 2

men hedder den så  0.1 = 44*x+2 

eller 0.01 = 44*x+2 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor ikke formulere hele opgaven, eller give en henvisning til, hvor opgaven er formuleret i sin helhed?

Det drejer sig sikkert om Opg 8 i det samme opgavesæt som i din tidligere tråd, dvs.

http://uvm.qa.uvm.dk/Uddannelse/Gymnasiale-uddannelser/Til-overs/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/060501_vejlopgave_stx_061_matB_saet1_delpr2.ashx

Der antages en lineær sammenhæng mellem vækstraten og tiden, målt i antal år efter 1960. Ifølge opgaven var vækstraten 2% i 1960 og 1% i 2004. Dit udtryk er ikke korrekt.

Bestem ligningen for den rette linie y = ax + b gennem de to punkter (0 , 2) og (44 , 1) og løs så ligningen

 y = 0,1 , dvs

ax + b = 0,1


Svar #2
18. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

Ja det er den opgave, sorry... men kan nedenstående passe?'

0.1 = 44*x+2
(0.1-2)/44 = x   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg skrev jo i #1, at dit udtryk i #0 er forkert. Du har ikke bestemt konstanterne a og b korrekt. Genlæs #1.


Svar #4
18. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

oh god... a = -0.0227?

b = 2 ?


Svar #5
18. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

det ok, tror jeg har den... i år 2043.7 vil den stige med 0.1% .. .tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er tilnærmelsesvist korrekt. Angiv a som en eksakt brøk, og løs så ligningen for y = 0,1 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis man regner med den eksakte brøk, finder man et lidt andet resultat (lidt uden betydning, hvis man runder af til helt årstal).


Skriv et svar til: løsning af lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.