Matematik

Bestem løsning til ligningssystem

18. september 2012 af seniorgirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

PLEASE, KIG IGENNEM! Jeg skal bestemme løsningen til følgende ligningssystem:

3x+4y=10

4x+3y=5

Og jeg har gjort følgende:

3x+4y=10-4y

3x=10-4y

3x/3=10-4y/3x

x=3,3-1,3y

 

4x-3y=5

4(3,3-1,3y)-3y=5

13,2+5,2y-3y=5

13,2+2,2y=5

13,2-13,2+2,2y=5-13,2

2,2y=-8,2

2,2y/2,2=-8,2/2,2

y=-3,75

 

x=3,3-13y

x=3,3-13*(-3,73)

x=8,149

Så nu har jeg altså fundet frem til at x=8,149 og y=-3,75 - men er det rigtigt? Og er det den rigtige fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

I linje 3 står +3y  , men i linje 9 står -3y.

Ellers er metoden rigtig. Men lad være med at skrive 1,3... skriv mere præcist 4/3.


Svar #2
19. september 2012 af seniorgirl (Slettet)

Nåh ja, det er min fejl. Men er resultatet ellers rigtigt nok, udover at der ikke skal stå y=-3,75, men i stedet y=3,75? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af mathon

eller

           I:    3x + 4y = 10                I multipliceres med -3 og kaldes III
           II:   4x + 3y = 5
                  II multipliceres med 4 og kaldes IV


           III:  -9x - 12y = -30
           IV: 16x + 12y = 20             III og IV adderes

                7x = -10

                x = -(10/7)                    som indsat i   I:    3x + 4y = 10
giver
              
3·(-10/7) + 4y = 10

               4y = (70/7) + (30/7) = (100/7)

                y = (25/7)
 


Svar #4
19. september 2012 af seniorgirl (Slettet)

Jeg fatter absolut intet af det der. Det eneste jeg gerne vil have svar på, er bare om x=8,149 og y=3,75?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af mathon

og svaret er  nej
da
                         x = -(10/7) -1,42857        y = (25/7) ≈ 3,57143


Skriv et svar til: Bestem løsning til ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.