Matematik

Matematik forskrifter og niveaulinjer

19. september 2012 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et galleri skal have anlagt en parkeringsplads til biler og busser.
Antal parkeringspladser er begrænset dels af det samlede areal og dels af det
maksimale antal besøgende.
Lad x angive antal parkeringspladser til biler og y antal parkeringspladser
til busser. Antal pladser til henholdsvis biler og busser er underlagt følgende
betingelser:
5x+10y ≤ 350
2x+10y ≤ 200
x ≥ 0
y ≥ 0


1. Parkeringsafgiften for en bil er 25 kr. og for en bus 100 kr. Funktio-
nen f(x, y) = ax + by angiver den samlede indtægt i parkeringsafgift.
Bestem en forskrift for funktionen f.


2. En niveaulinje N(t) er defineret ved f(x, y) = t. Tegn polygonområdet
ud fra ovenfor nævnte betingelser, og indtegn niveaulinjen N(1500).


3. Bestem det antal parkeringspladser for biler og det antal parkerings-
pladser for busser, der giver den størst mulige samlede indtægt i par-
keringsafgift.

 

Hvis i vil være så søde at skrive formlen for det jeg skal indtegne i opgave 2. Så vil jeg blive meget glad :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af nielsenHTX

2. N(1500)=1500=25x+100y ⇒y=(1/4)*x+15

som du så skal tegne.


Skriv et svar til: Matematik forskrifter og niveaulinjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.