Matematik

Ligninger

19. september 2012 af playmee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en ligning som jeg er i tivivl om hvorvidt der skal minus på eller ej. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.  8(x+2)=4x+1

8x+16+4x+1

8x+16-4x=4x+1-4x

4x+16=1

4x+16-16=1-16

4x=-15

4x/4=15/4=15/4
?(?(x=3,75 ))
Eller
8(x+2)=4x+1

'8x+16+4x+1

8x+16-4x=4x+1-4x

4x+16=1

4x+16-16=1-16

4x=-15

4x/4=(-15)/4=(-15)/4
?(?(x=-3,75 ))


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan ikke bare smide minustegnet væk. Det er det sidste resultat, der er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mathon

 

                          8(x+2) = 4x+1

                          (8x+16) = 4x+1

                          8x+16 = 4x+1

                          4x+16 = 1

                          4x = -15
 

                          x = -(15/4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af peter lind

Det er den sidste, der er rigtig


Svar #4
19. september 2012 af playmee (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.