Matematik

ligning

19. september 2012 af maik1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en ligning jeg ikke forstår.

7x+8=30+3x+5

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Flyt de 3x over på venstre side. Flyt de 8 over på højre side.


Svar #2
19. september 2012 af maik1234 (Slettet)

TAK <3

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Jauz (Slettet)

7x+8 = 30 + 3x +5 
7x+8-8 = 30 + 3x + 5 - 8
7x-3x = 4x
30+5-8 = 27
4x = 27
4x/4 = 27/4

x = 27/4

Tror mere du får ud af den fulde besvarelse. :) Det nytter ikke bare at flytte et par tal, da du skal huske
at hvis det bliver gjort på venstre side, skal det også på højre. Det giver selvfølgelig samme besvarelse(kommer an på dine fortegn), men
det her er den rigtige udregning.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.