Matematik

Funktionen f(x) = -x^2 + 3x er givet. Beregn f´(x)

19. september 2012 af Chefen9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg sidder her med en matematikaflevering og er ret så meget på bar bund - desværre! Derfor håber jeg, at der er én (eller flere) herinde, der kan hjælpe mig.


Jeg har følgende opgave at løse:
"Givet funktionen f(x) = -x^2 + 3x.
a) Benyt tretrinsreglen til at beregne f´(x)
b) Beregen f´(3) og f´(-1).

Jeg er ikke interesseret i facit - det har jeg fået oplyst.
Jeg søger derimod mellemregninger, men allervigst; forklaringer på disse (hvad gøres der, hvorfor etc.). Det er vigtigt for mig at forstå, hvad der foregår - ikke bare skrive efter.
Jeg håber, I kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Du skal finde (f(x+h)-f(x))/h og derefter finde grænseværdien af dette for h->0


Skriv et svar til: Funktionen f(x) = -x^2 + 3x er givet. Beregn f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.