Matematik

Bestem monotoniforhold og minimum for f

20. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Jeg kan ikke løse denne opgave: 

 

Om en funktion f gælder: 

f'(x) = 2(x-3) (x + 2)

 

a. Bestem monotoniforhold for f.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man bestemmer monotoniforhold for en funktion f(x) ved at foretage en fortegnsundersøgelse for den afledede funktion f '(x).

Funktionen f '(x) er allerede faktoriseret. Løs ligningen f '(x) = 0 ved at benytte nulreglen. Grafen for f '(x) er en parabel, der vender grenene opad. Funktionen f '(x) er derfor negativ mellem rødderne og positiv udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

f '(x) = 2(x + 2)(x-3)

du har
            for x < -2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
            for -2 < x < 3 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
            for x > 3 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende


helt i overensstemmelse med #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Husk

...Når f'(x) er negativ, så er f(x) aftagende

...Og når f'(x) er positiv, så er f(x) voksende.

...Og når f'(x)=0, så er f(x) hverken voksende eller aftagende.


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold og minimum for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.