Matematik

komplekse tal og ti89

20. september 2012 af leibniz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tjek det vedhæftede.

Jeg kan ikke tage kvadratrot af -3, men jeg kan løse en ligning, hvorpå svaret er kvadratroden af -3 ...

Forklaring?

Vedhæftet fil: complex-scrabble.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad laver du i den første solve??


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis det ikke drejer som om komplekse tal, så findes der ikke nogen løsning til det.

Hvis det gør, så må

√(-3) = √(-1·3) = √(i2·3) = i√(3)        ---- "cSolve" gælder for de løsninger til komplekse tal


Svar #3
21. september 2012 af leibniz (Slettet)

#1 Første gang tog jeg bare kvadratroden af -3, og da jeg gjorde det, gik lommeregneren, som man kan se, i strejke og fortalte mig, at svaret ikke hørte til de reelle tal, uden at give mig svaret. Når jeg stillede det op som en ligning, altså

kvadratrot af -3 = x,

så gav den mig svaret. Jeg undrer mig over dette.

Den allerførste solve, som var en løsning for x for en funktionsværdi, har intet med det her at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Til den sidste brugte du udtrykkeligt csolve, der er indrettet til at finde komplekse løsninger. De sædvanlige regneoperationer beregner "kun" reelle talværdier.

Sæt dig ind i, hvordan din lommeregner er indrettet, så du ikke løber ind i ubehagelige overraskelser.


Svar #5
21. september 2012 af leibniz (Slettet)

Jeg har - som det også fremgik af vores lille samtale i torsdags - begyndt med infinitesimalregning og graflommeregner for to uger siden... såeh


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2012 af mstouby (Slettet)

Prøv at skrive √(-3+0i) på lommeregneren. Så fortæller du den, at den skal regne komplekst.

/Mikkel


Skriv et svar til: komplekse tal og ti89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.