Matematik

Reduktion, potenser og ligninger

21. september 2012 af mwindfeldt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen !

Jeg har desværre nogle problemer med nogle matematik stykker.

Her er det første: -q(q+p)+q(2p+q)-pq

Jeg er ikke sikker på, at jeg har gjort det rigtigt, men jeg har fået resultatet til 0. Jeg har gjort følgende:

-2q-pq+2pq+2q-pq

-2q+2q-pq+2pq-pq

=0 (jeg ved ikke om det er rigtigt)

I det andet stykke skal jeg omskrive en potens.

54*53*(57)2*5

Her har jeg fået det til 5*514*5    Men igen så ved jeg ikke om det er rigtigt...

Det tredje stykke er en ligning:

3-2(x+4) =3x-5

Her mener jeg ikke, at ligningen har en løsning, men jeg ville sætte stor pris på, om der er nogen som vil kontrollere disse resultater.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af Hijsa

-q(q+p)+q(2p+q)-pq

-q2-pq+2pq+q2-pq

0

Hm... jeg får det umiddelbart også til at give 0...


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2012 af PeterValberg

At den første giver 0 er korrekt, - men ikke på den måde, du har gjort :-)

Du skal være opmærksom på, at:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2012 af mette48 (Slettet)

-q(q+p)+q(2p+q)-pq   Jeg kan se at du har ganget ind i parenteserne, men ikke er opmærksom på at q*q = q2 ( ikke 2q ) rester ser rigtigt ud

54*53*(57)2*5 = 54+3*514*5 =57+14+1 =522    (du har trukket fra i stedet for at lægge til i det foreste, skyldes det en skrivefejk?)

3-2(x+4) =3x-5            ganger ind i parentesen

3-2x-8 =3x-5                lægger 2x til på begge sider

3-8=5x-5                      lægger 5 til på begge sider

3-8+5=5x

0=5x                           deler med 5 på begge sider

x=0

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2012 af PeterValberg

I den anden skal du huske dine potensregneregler:

Bemærk grundtallet / rodtallet (a) skal være det samme.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2012 af leibniz (Slettet)

Den første. 

-q(q+p)+q(2p+q)-pq

-q2-pq+2pq+q2-pq

0 ... korrekt :)

Den anden

54*53*(57)2*5 = 54+3+(7·2)*5 = 522 

(5*521 betyder at fem bliver ganget med sig selv én gang til, dermed går det op en i eksponenten, som jo er det antal gange, 5 ganges med sig selv :-))

Den tredje

3-2(x+4) =3x-5

3-2x-8 = 3x-5

-5x = 0

Vi efterprøver lige

3-8 = -5,

0-5 = -5

Ligning løst 


 


Svar #7
21. september 2012 af mwindfeldt (Slettet)

mange tak alle sammen!

Der er lige en sidste der irriterer mig:

37 *94

35

Dette får jeg til 32 *94

Kan det være rigtigt.....


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2012 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2012 af mette48 (Slettet)

37 *94

35

Dette får jeg til 32 *94

Det er rigtigt, men kan reduceres yderligere da 9=32

32*94 = 32*(32)4   fortsæt selv


Skriv et svar til: Reduktion, potenser og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.