Biologi
½ side biologi...
12. september 2005 af
elna (Slettet)
jeg har lavet en rapport til biologi! sys bare den er MEGET kort! er der nogle der har noget jeg kan tilføje?
her er problemstillingen:
a forklar hvilke fysologiske fordele pattedyr som de tre arter kan have af at opretholde en konstant kropstemperatur
B. forklar hvordan de tre arters forskellige ørelængde kan være medvirke til at opretholde en konstant kropstemperatur.
C. forklar hvilke evolutionsteorier der kan have ført til at de tre arter har påfaldende forskellig øreudformning.
korte øre (polarræv)
kropstemp= 37grader
omgivelser =0 grader
mellem øre (europæisk ræv)
kropstemp = 37
omgivelser 12
lange øre (afrikansk ørehund)
kropstemp = 37
omgivelser = 25
mit svar på de tre spørgsmål!
Polarræven lever i et koldt miljø, derfor er det vigtigt at den kan opretholde sin kropstemperatur for ikke at dø af kulde. Hvilket også er grunden til dens små ører, som gør at den har mindre overflade at holde varm, for jo mindre overflade desto mindre varmetab og blodet kommer desuden også hurtigere rundt. Polarræven har også en tyk pels og fedt som isolerer varmen i kroppen.
Den afrikanske ørehund lever i et varmere miljø og den skal derfor kunne holde sin kropstemperatur for at kunne overleve i varmen. De store øre gør at blodet bliver afkølet ude i ørene og når blodet så bliver transporteret tilbage i kroppen afkøler det kroppen.
Mange pattedyr i varme lande er ofte nattedyr da de har en varm kropstemperatur og det er køligt om natten.
Den europæiske ræv har en mellem størrelse øre i forhold til de andre to arter. Den europæiske ræv lever i meget blandede temperaturer derfor kan den ikke have helt store eller små øre eller tyk eller tynd pels, da den skal kunne tilpasse sig både kolde og varme temperaturer.
Grunden til arternes forskellige ørestørrelser kan skyldes højst sandsynligt en evolution. Ifølge Larmarcks teori så har polarræven, den europæiske ræv og den afrikanske ørehund været i familie og de har så hver især udviklet sig i forhold til deres omgivelser. Dette er sket fordi kun de stærkeste og mest velfungerende fik afkom og på den måde er generationerne tilpasset sig bedre og bedre. Så individer udvikler sig hele tiden og tilpasser sig deres omgivelser.
her er problemstillingen:
a forklar hvilke fysologiske fordele pattedyr som de tre arter kan have af at opretholde en konstant kropstemperatur
B. forklar hvordan de tre arters forskellige ørelængde kan være medvirke til at opretholde en konstant kropstemperatur.
C. forklar hvilke evolutionsteorier der kan have ført til at de tre arter har påfaldende forskellig øreudformning.
korte øre (polarræv)
kropstemp= 37grader
omgivelser =0 grader
mellem øre (europæisk ræv)
kropstemp = 37
omgivelser 12
lange øre (afrikansk ørehund)
kropstemp = 37
omgivelser = 25
mit svar på de tre spørgsmål!
Polarræven lever i et koldt miljø, derfor er det vigtigt at den kan opretholde sin kropstemperatur for ikke at dø af kulde. Hvilket også er grunden til dens små ører, som gør at den har mindre overflade at holde varm, for jo mindre overflade desto mindre varmetab og blodet kommer desuden også hurtigere rundt. Polarræven har også en tyk pels og fedt som isolerer varmen i kroppen.
Den afrikanske ørehund lever i et varmere miljø og den skal derfor kunne holde sin kropstemperatur for at kunne overleve i varmen. De store øre gør at blodet bliver afkølet ude i ørene og når blodet så bliver transporteret tilbage i kroppen afkøler det kroppen.
Mange pattedyr i varme lande er ofte nattedyr da de har en varm kropstemperatur og det er køligt om natten.
Den europæiske ræv har en mellem størrelse øre i forhold til de andre to arter. Den europæiske ræv lever i meget blandede temperaturer derfor kan den ikke have helt store eller små øre eller tyk eller tynd pels, da den skal kunne tilpasse sig både kolde og varme temperaturer.
Grunden til arternes forskellige ørestørrelser kan skyldes højst sandsynligt en evolution. Ifølge Larmarcks teori så har polarræven, den europæiske ræv og den afrikanske ørehund været i familie og de har så hver især udviklet sig i forhold til deres omgivelser. Dette er sket fordi kun de stærkeste og mest velfungerende fik afkom og på den måde er generationerne tilpasset sig bedre og bedre. Så individer udvikler sig hele tiden og tilpasser sig deres omgivelser.
Skriv et svar til: ½ side biologi...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
