Fysik

Forskellige elektrisk kredsløb?

21. september 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hej

jeg har lavet en skitse kig på den, for at følge min tankegang.

Jeg ved at resistansen i kredsløb 1 er mindst, mens den i kredsløb 2 er højest.

Men hvorfor er resistansen i kredsløb 3 større end kredsløb 1? 

der antages selvfølgelig at alle resistorer har samme resistans.

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af peter lind

2 modstande med samme modstand  R i parallel giver modstanden R/2


Svar #2
22. september 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Ja, men hvad er begrundelsen..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2012 af peter lind

Det betyder at modstanden i kreds 1 er R/2 og modstanden i kreds 3 er R


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2012 af hesch (Slettet)

#2:  Hvis du har en modstand R1=3Ω, og du sæter en spænding over denne: U = 12V, så finder af ohms lov, at strømmen gennem modstanden: I = 12V / 3Ω = 4A, og kan kontrolregne:  R1 = 12V / 4A = 3Ω.

Sætter du nu yderligere en modstand R2 = 3Ω i parallel med R1, så vil der af symmetrigrunde også løbe 4A gennem R2, og den totale strøm: Itotal = 2*4A = 8A.

Rtotal må så være:  Rtotal = 12V / 8A = 1,5Ω.


Svar #5
22. september 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

#3 & #4 

Okay.


Skriv et svar til: Forskellige elektrisk kredsløb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.