Matematik

Lignings løsning - uden hjælpemidler

22. september 2012 af Moraxus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en der vil hjælpe mig med denne ligning, jeg har problemer med den.

Løs ligningen
                   log(4 x - 1) - log(x) = 1

 

På forhånd mange tak

 

venlig hilsen Hans C


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2012 af peter lind

Brug log(a) -log(b) = log(a/b) og tag derefter den inverse til log funktionen på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2012 af mette48 (Slettet)

log(4 x - 1) - log(x) = 1

log(10)=1

log(4x-1)-log(x)=log(10)

(4x-1)/x=10


Svar #3
23. september 2012 af Moraxus (Slettet)

Jeg kan ikke komme længere end det nedenfor, jeg bruger diveres brøkregneregler men det bliver bare det samme

(4*x-1)/x = 10;


4*x-1 = 10*x

4*x = 10*x+1

4*x*(1/x)-1/x = 10

(4*x*x-x)/(x*x) = 10

 Er der en der vil hjælpe.

 

På forhånd tak.

 

mvh. Hans C


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2012 af mette48 (Slettet)

(4*x-1)/x = 10;


4*x-1 = 10*x     træk 4x fra på begge sider og del med tallet foran x


Svar #5
24. september 2012 af Moraxus (Slettet)

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Lignings løsning - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.