Matematik

Kile beregning

22. september 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har sidder og lavet en opgave og jeg mangler lige hints til de 2 sidste delopgaver (b,c)

Håber nogle kan hjælpe mig. Jeg har uploadet den her, da der er figurer: http://peecee.dk/upload/view/384788 

Håber på respons.

På forhånd tak!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke beregnet a) korrekt. Du har ikke benyttet sinusrelationerne korrekt.

b) Afstanden h er den korte højde i den ligebenede trekant:

h = c·sin(18º)

I c) skal man se på et par ensvinklede trekanter.


Svar #2
22. september 2012 af Jelly (Slettet)

Hvorfor ikke ? Jeg siger bare sin(A) = h / b hvor sin(18) = h / 20 -> h= 6,18 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du benytter et udtryk, der kun kan benyttes i en retvinklet trekant. Trekanten er ikke retvinklet. Benyt sinusrelationerne, eller nedfæld højden i den ligebenede trekant.


Svar #4
22. september 2012 af Jelly (Slettet)

Det da rigtig ;) Dvs. sin(81) / 20 = sin(18)/b --> b=6,25 ?

vil det så sige i b)

h = 20 * sin(18) = 6,18 ? 

Hvordan beregner man hvor meget kilderne skrider med 4cm fra hinanden i c) ?

Håber på respons.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.

I c) skal man danne en ligebenet trekant ensvinklet med den oprindelige trekant og så beregne højden h i denne mindre trekant. Den nye ligebenede trekant har de to lige store sider, der er 4cm mindre end de to lige store sider i den oprindelige trekant.


Svar #6
22. september 2012 af Jelly (Slettet)

Kan ikke lige følge med i hvad du mener. Håber lige at du kan vise mig hvordan det beregnes. Takker på forhånd!


Skriv et svar til: Kile beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.