Matematik

Tangens ligning

22. september 2012 af NinaHer1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1, f(1)).

Man skal først differentiere forskriften
F’(x)= 4*x3 +5

- Nu sætter jeg mit x fra vores punkt ind på x’s plads for at finde a.

F’(1)= 4*13 +5 = 9 hvilket også svarer til a.

Gik lidt i stå nogen der vil hjælpe mig videre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af peter lind

Tangentens ligning er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Hvordan får du 4*13+5 = 52+5= 9 ?


Svar #2
22. september 2012 af NinaHer1 (Slettet)

Sorry det er 4*13


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af matheny2014 (Slettet)

Hvad er graffens oprindelige forskrift?? 

Er det 

f(x)= 4*x^3 +5 ??
f(1)= 4*1^3 + 5= 9

Du har et punkt (1;f(1)) = (1;9)


Hvis det er skal du differetierer ligningen til:

 

f'(x)= 12*x^2

 

For at finde hældningen i lige nøjagtigt punktet (1,f(1)), indsætter du 1 på x pladsen.

 

f'(x)= 12*1^2 = 12 = a (stigningstallet)

Tangensligningen skal se sådan ud, da en tangent er en ret linie:

y=ax+b

Vi har en y-værdi, en a-værdi og en x-værdi. Indsættes punktet kan vi isolerer b:

9=12*1+b
b= -3

Til sidst får du ligningen

y=12x -3

Håber du kan bruge det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Lad være med at kalde den afledede for F'(x), når du mener f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af matheny2014 (Slettet)

F'(x)=f(x)


Skriv et svar til: Tangens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.