Matematik

Igang med pyramide opgave?

23. september 2012 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg vil hører om der var nogle der kunne sætte mig igang med den opgave, som jeg lige har vedhæftet.

Jeg skal bestemme kantlængden af siden a, men ved ikke hvordan jeg skal komme igang

Vedhæftet fil: CIMG2302.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

kantlængden kan du finde med en cosinus-relation eksempelvis.... 

Hvis du ser vinduet ovenfra har du en cirkel der er delt i 8 lige store dele. Hvert "udsnit" vil så være i en vinkel af 360/8 = 45 grader.

http://peecee.dk/upload/view/384859

du har 2 sidelænger, en vinkel og 1 ubekendt side..

ret mig endelig hvis det er helt forkert - det er søndag og jeg har travlt med at passe syge børn ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Så det må være

a = (x2+x2-2·x·x·cos45)^½    =>

a = (1,752+1,752-2·1,75·1,75·cos45)      =>

a = 1,34 m


Svar #3
23. september 2012 af AlexKlug (Slettet)

Tak for svaret :) det har ihvertfald fået mig igang :)!


Skriv et svar til: Igang med pyramide opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.