Matematik

Trekant beregning

23. september 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har siddet med denne opgave i lang tid og håber nogle kan forklare mig hvordan man løser den. Jeg har lavet delopgave a,b og mangler kun c. Da opgaven består af figurer har jeg uploadet den her:

http://peecee.dk/upload/view/384854

Håber nogle kan hjælpe.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

Opgave a og b er forkert besvaret.

a) nedfæld højden fra topvinklen. Den danner 2 kongruente retvinklede trekanter hvor den ene kate har længden b/2 og hypotenusen 20 cm

b) Du skal finde en af de andre vinkler ved basis på kilen. Nedfæld højden fra det øverste venstre hjørne. Den danner mod venstre en retvinklet trekant med hypotenuse b, den ene kate b og den ene vinkel = basisvinklen på kilen

c) Forlæng den nederste kiles kontakt med grundfladen til skæring med basis for den anden kile. den danner sammen med stykket på 4 cm en trekant, hvor du yderligere kender 2 vinkler. Den ene af højderne i trekanten angiver hvor meget den er sænket


Svar #2
23. september 2012 af Jelly (Slettet)

a) må da være rigtig, da jeg bruger informationen om at det er en ligebenet trekant og jeg ved at en trekant har ialt 180o.

dvs. de andre to vinkler må være 80o. Så bruger jeg bare sinusrelationerne: sin(81) / 20 = sin(18)/b dvs b=6,25 ?

Hvorfor er det ikke korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af peter lind

Du slynger bare nogen påstande ud som ikke passer. Prøv at se på #1 hvordan opgaverne skal regnes.


Svar #4
23. september 2012 af Jelly (Slettet)

Ja men hvad er b/2 så i a) ? Kan ikke se hvordan man på den måde skal kunne finde b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af peter lind

Du har en retvinklet trekant. den ene vinkel er 9º . Hypotenusen er 20 cm. De ene katetet er b/2. Brug kendte formler for den retvinklede trekant på den.


Svar #6
23. september 2012 af Jelly (Slettet)

Hej Peter Lind,

Har nu prøvet at regne på det og får:

opg a) 6,335377613

opg b) 6,25737860163

opg c) 0,625737860161

Håber på respons :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo samme opgave, som den du har kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1240295

hvor du har fået udførlige svar.

I a) får man, som omtalt i den anden tråd, b = 20·sin(18º)/sin(81º) ≈ 6,2574

I b) får man h = 20·sin(18º) ≈ 6,1803

I c) er den søgte højde katete i en retvinklet trekant med hypotenusen 20cm - 4cm = 16cm, overfor den samme vinkel på 18º , så

h1 = 16·sin(18º) ≈ 4,9443

med længdeenheder i cm.

 


Svar #8
24. september 2012 af Jelly (Slettet)

Okay, men jeg prøvede at følge Peter Linds fremgangsmåde, men får ikke det samme resutat som dit. Peter Linds fremgangsåde giver også mening synes jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du må jo så overveje, hvad der giver den rigtige mening. Start med at lave en tegning.


Skriv et svar til: Trekant beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.