Matematik

Finde f'(x) af funktionen: f(x) = 8*x^(2)-32*x+4

23. september 2012 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Opgaven lyder således:

Betragt funktionen med forskrift: f(x) = 8*x^(2)-32*x+4.
Find ved håndkraft differentialkvotienten f'(x) af funktionen.

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

brug (a*xn)' = a*n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Prøv at åbne din matematikbog og læs i afsnittet differentiering. Det er simpelt det der... evt læs her under regler for differentiering

http://people.plan.aau.dk/~jannick/Publications/Formelsamling_basis.pdf


Svar #3
23. september 2012 af quintt (Slettet)

Hm, sådan her:

f'(x) = 8*x2-32*x+4
f'(x) = 2*x8-1-32*x+4
f'(x) = 2x7-32x+4


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af peter lind

Den første linje skal der stå f(x) på venstre side.

I det første led blander du tallene sammen. Resten differentiere du slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Nej.. dine 32x bliver jo til 32 og dit +4 bliver til 0... altså

f(x)=8x2-32x+4

f'(x)=16x7-32


Skriv et svar til: Finde f'(x) af funktionen: f(x) = 8*x^(2)-32*x+4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.