Matematik

Ligninger - mat c

23. september 2012 af swampendk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg står i en lidt lorte situation da jeg skal aflevere rapport imorgen

Jeg har lavet det hele men jeg fandt ud af her for 5 min siden at der er 5 ligninger jeg skal løse..og ligninger og mig, vi har det lidt svært.

Jeg har wordmath, så jeg kender svarene, men hvordan jeg når der til aner jeg ikke. Og jeg har meget svært ved at forstå det når folk de prøver at forklare mig det, så hvis der er en der kan få mig til at forstå det, sender jeg gerne en 50er afsted over netbank med det samme :D 

(jeg kan det grundlæggende ved ligninger, måske på 9. klasse niveau)

a) 7,23-(0,3x+3,83)=4,381x

b) x-7(1,34+0,32x)=0,01x

c) 4(3-x)-(2-5x)-3(2x-8)=-5(3x-3)

d) 3/5x-4-7x

e) 4/7(x-3)-5/3

..der hvor der står 4/7, 3/5 osv er hvor det første tal står øverst, derefter en streg under og så det næste tal nederest :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

d) og e) er slet ikke ligninger.

a) b) c): gang ind i parenteserne og reducer og isoler x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Andreww (Slettet)

"..der hvor der står 4/7, 3/5 osv er hvor det første tal står øverst, derefter en streg under og så det næste tal nederest"

Det kaldes for en brøk.

Du kan med fordel se et par af videoerne i følgende link:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=bd74613f-16f2-4f21-9daf-f9694108638a&tabid=67

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Du skal starte med at få ophævet parenteserne - enten ved at gange (i b,c og e) eller i a ophæve den (husk at det er en "negativ parentes" så du skal ændre fortegn for det der står inden i.

Dernæst reducerer du og til sidst dividerer så du finder x... 

Jeg vil gerne regne en for dig hvis du vil have det (med forklaringer)


Svar #4
24. september 2012 af swampendk (Slettet)

#3


Gider du? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

a)

7,23-(0,3x+3,83)=4,381x                 <--------  du ophæver først parentesen - vær opmærksom på at der er et - foran 

7.23 - 0.3x - 3,83 = 4,381x               <------ så rydder du lidt op

3,4 - 0,3x = 4,381x                           <------- du får samlet x'erne på den ene side og "alm tal" på den anden side af =

3,4 = 4,681x                                     <------- nu dividerer du med 4,681 for at finde hvad x er =

3,4/4,68 = x                                      <------ afhængig om du skal aflevere med præcist tal eller decimaltal, så skriver du enten sådan eller regner den ud

 

b)

x-7(1,34+0,32x)=0,01x                   <---------- her står 7 lige foran parentesen - så det skal du gange ind 

x - (9,38 + 2,24x) = 0,01x               <---------- ophæv parentesen - igen et minus foran

x - 9,38 - 2,24x = 0,01x                   <------ rydder op, tal på den ene side og x-værdier på den anden

1,25x = 9,38                                    <-------- dividerer med 1,25 for at finde x

x = 9,38/1,25                                    <----- færdig igen - eller tryk det ind på lommeregneren for et decimaltal

 

Kan du se fremgangsmåden, så prøv selv med de sidste. Vil gerne kontrollere - skriv det ned trin for trin, så er det nemmere for os at se hvis du laver en fejl og få den rettet, sådan at du får helt styr det :)

 


Skriv et svar til: Ligninger - mat c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.