Matematik

Find b & c i parabel

24. september 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder fast i en opgave hvor de spørger om følgende "Parablen y= 2x2 +bx +c har toppunkt i (2,b). Bestem b og c." Er tvivl om hvad jeg skal og håber nogle kan forklare mig det. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Kender du formlen til at finde toppunkt? Vis mig det, hvis du gør.


Svar #2
24. september 2012 af PersNabo (Slettet)

Det kan man ved hjælp af toppunktsformlen : b/(-2a,) ; -d/(-4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Ja.

y = 2x2 + bx + c    og toppunkt er (x,y) = (2,b)

Det vil sige, at

ifølge formlen, har du at

x = 2 = b/(-2a)     og      y = b = -d/(-4)

Find først b i denne ligning,

2 = b/(-2a) ----- (du ved hvad a giver).


Svar #4
24. september 2012 af PersNabo (Slettet)

Kan det passe b giver -4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Nej

2 = b/(-2a) = b/(-2·2)  , find b


Svar #6
24. september 2012 af PersNabo (Slettet)

Kan det så passe at det bliver 8?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

#6

Nej. Det skal være -8.

Nu skal du bare gøre den samme måde, find c i

b = -d/(-4)


Svar #8
24. september 2012 af PersNabo (Slettet)

Okay tusind tak fordi du gider bruge tid på det her!!! - Kan det passe det bliver til 32


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Nej.

Husk, den korrekte formel er, at y = D/(-4a)

Eller du kan gøre det lettere ved,

f(2) = b = -8

 


Skriv et svar til: Find b & c i parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.