Matematik

Løs ligning T(t) = 5

24. september 2012 af quintt (Slettet)

Hej igen,

Jeg skal løse T(t) = 5 i denne opgave:

I et forsøg er temperaturen T (målt i °C) en funktion af den tid t (målt i minutter) der er gået siden forsøget startede. Funktionen T er bestemt ved:
T(t) = 0.65+0.097*t+0.000064*t^(5)

Jeg har differenceret det til: T'(t) = 0.097*t+0.00032*t^(4)
 

Kan i hjælpe med at løse T(t) = 5?

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

0.65+0.097*t+0.000064*t^(5)=5

brug et CAS-redskab


Svar #2
24. september 2012 af quintt (Slettet)

Det samme gør man, hvis man skal finde T'(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Nej, der står ikke noget om det. Du skal løse ligningen i t, T(t) = 5. Se #1


Svar #4
24. september 2012 af quintt (Slettet)

Ja, men jeg har endnu en opgave, som siger jeg skal løse T'(t) :)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Du har ikke differenceret det korrekt.

T'(t) = 0.097 + 0.00032t^4


Svar #6
24. september 2012 af quintt (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvad jeg differenceret forkert? Jeg har fået det samme, som du har :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2012 af Shruikan (Slettet)

Har du ikke mulighed for at bruge et CAS-værktøj, så kan jeg anbefale Wolfram Alpha.

 

http://www.wolframalpha.com/input/?i=5%3D0.65%2B0.097*t%2B0.000064*t%5E5


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har en faktor t på det første led, men det skal være konstant.

(Man differentierer).


Skriv et svar til: Løs ligning T(t) = 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.