Matematik

Reducering af udtryk

24. september 2012 af studerende82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er dette udtryk reduceret ved hjælp af kvadratsætningen? 

(a-b)2 + 2a·(a+b) -b2

                                     = (a-b)2 -b2 + 2a·(a+b)

                                     = (a - b +b)·(a -b -b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b +2a +2b)

                                     = a·(a + 2a)

                                     = a·3a

                                     = 3a2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

har svært ved at læse opgaven, hvor står der *2 og hvor ² (i anden)?


Svar #2
25. september 2012 af studerende82 (Slettet)

(a-b)2 + 2a·(a+b) -b2

                                     = (a-b)^2 -b^2 + 2a·(a+b)

                                     = (a - b +b)·(a -b -b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b +2a +2b)

                                     = a·(a + 2a)

                                     = a·3a

                                     = 3a^2


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.