Matematik

Arcsin til et underligt tal

25. september 2012 af zeppaz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg er kommet ud i en situation, hvor:

r = 4

y = -2*1*kvdrod(3)

 

Arcsin ( y / r )

Arcsin (  ( -2 * √3)  / 4 )  = et resultat i radianer 

 

Problemet er, at jeg skal kunne finde frem til resultatet i hånden og jeg ser ikke hvordan jeg kan omskrive 

( -2 * √3)  / 4)  til et pænere tal, så jeg vil kunne skrive det i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mette48 (Slettet)

arcsin(v)=-√3/2      v = - π/3


Svar #2
25. september 2012 af zeppaz (Slettet)

Hvordan kommer du frem til √3/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af signegeisler (Slettet)

Når der står

(-2*sqrt(3))/4

står der jo egentlig

(-2/4)*sqrt(3).

Du kan forkorte brøken til -1/2, og så kan du gange sqrt(3) ind i brøken igen. Så står der

-sqrt(3)/2...


Svar #4
25. september 2012 af zeppaz (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Arcsin til et underligt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.