Fysik

kast

25. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hej..

hvordan gør jeg?

 

 

Vis at kastelængde l kan skrives ved formlen:

l=(v02*sin(2α))/g

Benyt at sin(2α)=2*cos(α)*sin(α)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at formulere hele problemstillingen så vi ikke skal gætte os til hvad de forskellige ting står for.


Svar #2
25. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Antag at du ser på en genstand, som bevæger sig i et skråt kast, som starter i (0,0). Genstandens x- og y-koordinator er da givet ved følgende ligninger som funktion af tiden:

x=v0x*t

y=-½*g*t^2+v0y*t

 

Vinklen mellem genstandens starthastighed og vandret kaldes elevationsvinklen α. Hvis vi betegner størrelsen af begyndelseshastigheden med v0, fremgår det at:

v0x=v0*cos(α)   og   v0y=v0*sin(α)

Vis at kastelængde l kan skrives ved formlen:

l=(v02*sin(2α))/g

Benyt at sin(2α)=2*cos(α)*sin(α)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find det andet nulpunkt for y(t) :

y = 0 ⇒ t · (v0y - (1/2)gt) = 0 ⇒ t = 0 ∨ t = 2v0y/g

Kastelængden er da

L = v0x · t = 2·v0x·v0y / g = 2·v02·sin(α)·cos(α) / g = v02·sin(2α) / g


Skriv et svar til: kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.