Fysik

Beregn frekvens og bølgelængde

25. september 2012 af AmandaGQ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Davs :)

Jeg er i tvivl om jeg har regnet denne opgave rigtigt:

Ba-137* henfalder til sin grundtilstand og udsender en gammafoton. Differencen i energi for de to tilstande er 0,662MeV.

Jeg skal beregne frekvensen og bølgelængden:

Omregner 0,662MeV til joule: 

6,62*10^5eV*1,602*10^-19J/eV = 1,0605*10^-13 J

Finder frekvensen med f=E_foton/h

1,0605*10^-13J/6,63*10^-34J*s = 1,5910*10^-13 Hz

Finder bølgelængden med λ=v/f

3,00*10^8m/s/1,5910*10-13Hz = 1,99*10^-40 m = 1,99*10^-31 nm

Det virker meget småt, så jeg er bekymret for om det er rigtigt. Men er det bare fordi energien er rigtig høj?

God aften til alle :)

Mvh. Amanda

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af peter lind

Et atom er altså en meget, meget, meget lille størrelse, så det er ikke underligt at du får noget småt. Dette gælder ikke frekvensen. Den har du regnet forkert ud


Svar #2
25. september 2012 af AmandaGQ (Slettet)

Hvor er fejlen, lidt mere specifikt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af peter lind

Du har har formentligt slået forkert op på din lommeregner. Jeg har ikke kontrolleret om du har brugt forkerte tabelværdier


Svar #4
25. september 2012 af AmandaGQ (Slettet)

Fejl lokaliseret. Tror jeg...

Brugte en lommeregner, hvor man skal sætte nogle flere paranteser end i TI-Nspire.

f=1,0605*10^-13J/6,63*10^-34J*s = 1.510*10^20 Hz

Finder bølgelængden med λ=v/f

3,00*10^8m/s/1,510*10^20Hz = 1.9867549668874*10^−12 m = 1,99*10^-3 nm

Altså bølgelængden er selvfølgelig stadig lille, men slet ikke som før...


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af peter lind

Det ser mere rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2012 af mathon

 

      ...du fik rettet det


Skriv et svar til: Beregn frekvens og bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.