Matematik

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem m og p

25. september 2012 af rikke1501 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløjsa allesammen!
Jeg har kæmpet med den her opgave et godt stykke tid nu og kan simpelthen ikke få den lavet! Det skal være UDEN hjælpemidler..  Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe med opgaven! (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæring kræver, at begge ligninger

y = x2 -3x +5 , og

y = 2x -1

er opfyldt. Man finder x-koordinater for mulige skæringspunkter ved at løse ligningen

x2 -3x +5 = 2x -1 ,

der løses som en 2.-gradsligning. Skæringspunkternes y-koordinater findes så ved at indsætte x-koordinaterne i en af de to forskrifter.


Svar #2
25. september 2012 af rikke1501 (Slettet)

Først og fremmest tusind tak for svaret! Jeg har også sat de to lig med hinanden og fået:

x2-5x+6=0


Derefter har jeg brugt diskriminant formlen, men får så et negativt tal, og det betyder jo at der ingen rødder er men det kan ikke være rigtigt..
d=-52-4*1*6=-49

Så jeg ved ikke helt hvad jeg gør forkert :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du regner ikke diskriminanten korrekt. Man har

d = (-5)2 -4·1·6 = 1

x2 -5x +6 = (x-2)(x-3)


Svar #4
25. september 2012 af rikke1501 (Slettet)

Ahaaa der har vi fejlen! Tusind mange tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem m og p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.