Matematik

Reducering af udtryk

25. september 2012 af studerende82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der brugt kvadratsætningen til at reducere?

(a-b)2 + 2a·(a+b) -b2

                                     = (a-b)^2 -b^2 + 2a·(a+b)

                                     = (a - b +b)·(a -b -b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b +2a +2b)

                                     = a·(a + 2a)

                                     = a·3a

                                     = 3a^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Man benytter

A2 - B2 = (A+B)(A-B)


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.