Matematik
Bestem arealet af M
Funktionen f(x) er bestemt ved: f(x)= x3-4x
På figuren ses en skitse af grafen for f(x) --> har desværre ikke et figur at vise jer.
Grafen skærer førsteaksen i punkterne P(-2,0) O(0,0) og Q(2,0) sammen med førsteaksen afgrænser grafen i anden kvadrat en punktmængde M som har et areal.
Bestem arealet af M.
Så langt er jeg kommet og kan simpelthen ikke komme videre:
Arealet (M) = ∫ab f(x)dx
A= ∫-20 (x3-4x)dx
Nogen der kan hjælpe mig videre?? :-) På forhånd tak!
Svar #2
26. september 2012 af mathon
∫ (x3- 4x)dx = (1/4)x4 - 2x2 + k
-2∫0 (x3- 4x)dx = [ (1/4)x4 - 2x2 ]-20 .................
Svar #3
26. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
Okay tak :-)
jeg skal slet ikke gøre det for andre grænseværdier: 2 og 0 også ?
Altså:
∫02 (x3-4x)dx
Svar #4
26. september 2012 af mathon
I anden kvadrant afgrænser grafen sammen med førsteaksen en punktmængde M...
Svar #5
26. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
... og dvs????
Har udregnet arealet til at være = 24.
Svar #6
26. september 2012 af peter lind
I intervallet [0;2] vil arealet mellem f(x) og kurven ligge i 4. kvadrant
Svar #8
26. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
Vil du så ikke være sød at hjælpe mig med at fortælle hvad jeg så skal gøre?
Svar #9
26. september 2012 af mathon
#2
∫ (x3- 4x)dx = (1/4)x4 - 2x2 + k
-2∫0 (x3- 4x)dx = [ (1/4)x4 - 2x2 ]-20 =
(1/4)•04 - 2•02 - ((1/4)•(-2)4 - 2•(-2)2) = 0 - (4 - 8) = 0 - (-4) = 0 + 4 = 4
Svar #10
26. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
okay tak, det var også næsten sådan jeg havde lavet det. Havde bare lavet en regnefejl ;) tak for det.
Skriv et svar til: Bestem arealet af M
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
