Matematik

Kontinuert funktion?

26. september 2012 af Matematikta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften allesammen :-)

Min opgave lyder således.

Udregn Δy ud fra punktet 3 for f(x)=x2-2x

Denne del forstod jeg godt og fik at:

Δy=h2+4h

 

Nu kommer så det jeg ikke forstår:


 Funktionen f er kontinuert i x0, netop når  Δy -> 0 for h ->0

Vis, ved hjælp af sætningen at f er kontinuert i 3.

Udregn derefter Δy med udgangspunkt i x0 og vis, at f er kontinuert i x0

 

Er der nogle der kan hjælpe mig igang for lige pt. er jeg helt blank :-)

 

Tak på forhånd

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

Δy = f(x0+h) - f(x0) = (x0+h)2 -2·(x0+h) - (x02 -2·x0)

Udregn Δy


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2012 af peter lind

Du skal vise at Δy -> 0 for h ->0, dermed har du vist at f(x) er kontinuert i 3.

Dernæst gentag med 3 erstattet med et vilkårligt punkt x0


Skriv et svar til: Kontinuert funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.