Fysik

Find T1, the tension in the upper rope.

27. september 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har fundet ud af, at det har med 1. newtons lov at gøre, så må

ΣF1y = 0. Men jeg forstår ikke, at summen af de kræfter der påvirker den i y-retning skulle være

ΣF1y = 0 = T1 - T2 - M1g , hvorefter man får, at T1 = (M1 + M2)·g.

For mig, er

ΣF1y = M1·a1 = T1 + (- w) = 0     , hvor w = M1·g

så bliver det til, at T1 = M1g.

Men jeg kan se, at jeg har lavet en fejl, for der mangler M2. Jeg kan bare ikke overskue det her.

Jeg ved, at ΣF2y = M2a2 = 0 = T2 - M2g ⇒ T2 = M2g. Det her forstår jeg meget godt,

men her forstår jeg ikke ΣF1y = 0 = T1 - T2 - M1g


Svar #1
27. september 2012 af DelFerro (Slettet)

Jeg glemte at vedhæfte billedet

Her er det

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den øverste snor skal bære massen M1+M2 , så snorkraften T1 skal være i balance med en tyngdekraft af størrelsen (M1+M2)·g .


Svar #3
27. september 2012 af DelFerro (Slettet)

Tak. Det er faktisk godt tænkt!


Skriv et svar til: Find T1, the tension in the upper rope.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.