Matematik

Geometri HJÆLP!GEOMETRI HJÆLP!

27. september 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses fire byer A, B, C og D. På figuren er angivet nogle vinkler og afstande. Det oplyses, at Vinkel B i trekant BCD er spids.

Siden CD er 5,20 km

Vinken D er 82,7 grader

Og jeg har regnet side BC ud til at være 8,75 km.

Betsem vinkel B i trekant BCD.... Ka nogle hjælpe mig her?

Vedhæftet fil: Geometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mette48 (Slettet)

Siden BC i trekant ABC kan findes ved hjælp af cosinusrelationerne

Derefter kan vinkel B findes ved at bruge sinusrelationerne på trekant BCD


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...|BC| findes:

...I ΔACB gælder: Cos(A)=(|AC|2+|AB|2-|BC|2)/(2·|AC|·|AB|) ⇔|BC|2=|AC|2+|AB|2-2·|AC|·|AB|·Cos(A)

...|BC|=√(|AC|2+|AB|2-2·|AC|·|AB|·Cos(A))≈8.75

...Dvs. |BC| er 8.75km

...Vinkel CBD findes:

...I ΔBCD gælder: Sin(CBD)/|CD|=Sin(D)/|BC| ⇔Sin(CBD)=(|CD|·Sin(D))/|BC| ⇔Sin(CBD)≈0.59⇔CBD=36.14

...Dvs. vinkel CBD er 36.140

...Note: Jeg har skrevet facit ind direkte.


Svar #3
27. september 2012 af Geeek (Slettet)

Mange tak Digit :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: Geometri HJÆLP!GEOMETRI HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.